Klaipėdos armėnų bendruomenės „Van“ sekmadieninės mokyklos auklėtinės dar dalinasi neišblėsusiais įspūdžiais apie dalyvavimą Vilniuje vykusiame tarptautiniame etnografijos ir folkloro festivalyje „Pokrovskije kolokola“ (Pokrovo varpai).  17 metų skaičiuojantis festivalis sukviečia folkloro kolektyvus iš visos Lietuvos, nemažai dalyvių atvyksta  ir iš užsienio šalių.

Armėnų bendruomenės kolektyvo merginos šoko Vilniaus rotušėje.

„Jau pati vieta, kurioje šoko mūsų merginos, mus įpareigoja, priverčia dar labiau pasitempti, džiaugiamės, kad viskas puikiai pavyko, publika mus labai gerai priėmė, negailėjo aplodismentų“, – pasakojo armėnų bendruomenės sekmadieninės mokyklos mokytoja Hasmik Kirakosyan.

Pačioms šokėjoms didelį įspūdį padarė pati festivalio atmosfera – daugybė įvairiausių tautų atlikėjų.

Vilniuje merginos atliko du armėniškus šokius „Machmur axjik“(Nuostabi mergina) ir „Spasum“(Laukimas). Šis pasirodymas tai prizas „Van“ atlikėjoms, kurios dar pavasarį dalyvavo  festivalio rėmuose vykstančiame vaikų ir jaunimo kolektyvų konkurse „Tradicijų paveldėtojai“ ir tapo laureatėmis. Beje, konkurse dalyvavo per pusę šimto įvairių kolektyvų.

Konkursą organizuoja Lietuvos tautinių mažumų folkloro ir etnografijos centras bei Tautinių mažumų departamentas prie LR  Vyriausybės.