Susijungę su J.Kačinsko muzikos mokyklos pedagogais, kvietėme į koncertą, dedikuotą šiemet minimai, svarbiai istorinei datai – Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos šimtmečiui.

Tad, neatsitiktinai koncertą pradėjome neoficialiu Mažosios Lietuvos himnu – J.Zauerveino „Lietuviais esame mes gimę“ ( muzika – S.Šimklaus), kurį atliko mokyklos stygininkų ansamblis (vadovė – Genovaitė Stonytė). Tautinių kultūrų centro salėje tądien pasirodė nemažas būrys jaunųjų muzikantų, vokalistų – J.Kačinsko muzikos mokyklos auklėtinių, kurie vienas per kitą džiugino savo meistriškumu, o visus juos į bendrą koncertą „Visų gražiausias žiedas – gimtinė Lietuva“ sumaniai subūrė mokytojos S.Koklenkova ir T.Žagarienė.

Renginyje dalyvavo ir mūsų tautinių bendruomenių sekmadieninių mokyklų auklėtiniai. Koncerte dainavo baltarusių bendrijos „Krynica“ vaikų ansamblis „Verasok“ (vadovės Valentina Snigur ir Irina Simačova) bei ukrainiečių kultūros ir švietimo centro „Rodyna“ vokalo grupė „Veselka“ (vadovė – Yuliia Burlaka), savo tautinį šokį dovanojo armėnų bendruomenės „Van“ sekmadieninės mokyklos auklėtinės (vadovė – Hasmik Kirakosyan).

Ačiū visiems dalyvavusiems, na, o už tai, kad visi koncerto dalyviai buvo pasipuošę ypatingais ženkliukais – susijungusiomis Mažosios ir Didžiosios Lietuvos vėliavomis, už pravestą edukaciją – dėkojame tautodailės mokytojai Marinai Filičevai.