Nuotaikingi šokiai, melodingos dainos ir balandžiai į dangų – už taiką. Visa tai traukė praeivių Klaipėdos Teatro aikštėje dėmesį  ir visa tai – „Baltų kultūros banga“. Klaipėdos apskrities latvių asociacija „Atpūta“, kasmet ir po kelis kartus, pasistengia priminti baltų bendrystę, o asociacijos pirmininko Gotfido Tapino asmeninių pastangų dėka – kasmet Klaipėdoje skamba latviška daina. „Baltų kultūros banga“ tai G.Tapino sumanyti renginių-koncertų ciklai, skirti Baltų vienybės dienai. Birželio 10 d. „Baltų kultūros banga“ nuskambėjo jau 19-tąjį kartą. Koncertas buvo skirtas Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos šimtmečiui paminėti.

Teatro aikštėje koncertavo kolektyvai iš Klaipėdos ir svečiai iš Latvijos. Šįkart puikią nuotaiką dovanojo kapela „Luste“ iš Dienvidkuržemės rajono, šokėjų grupės „Mozaika“  ir „Vienmer“ iš Rezeknės.

Lietuviškai pusei atstovavo Klaipėdos bendruomenės namų kolektyvai  „Klaipėda“ ir „Albatrosas“.

Žinoma, kad skambėjo latviški ir lietuviški pasveikinimai bei pasisveikinimai, į šventę atvyko ir kitų Klaipėdos tautinių bendruomenių nariai, pirmininkai. Tautinių kultūrų centro vardu, latvių bendruomenę sveikino kultūrinės veiklos vadybininkė Tatjana Volokova.