Antroji diena – pažintis su vikingais, senovės gyvenimo būdu ir Dreverna.

Iš pat ryto, nieko nelaukę sėdome į autobusą ir nudūmėme į nuostabią pamario vietelę – Dreverną. Išvaikščiojom miestelį skersai ir išilgai – ir Kuršių mariomis grožėjomės, ir parke buvome, ir ledų valgėme, bet svarbiausia susitikome su senovės gyvenimo būdo žinove Edita Nurmi, kuri mums viską apie tai ir papasakojo, net paragauti leido.

Drevernoje įsikūrusiuose edukacijų namuose „Senovės kelias“ veikti tikrai yra ką. Pirmiausia apžiūrėjome senovinių augalų sodą – klausėmės istorijų apie tai, kaip įvairūs augalai ir iš kokių kraštų pas mus atkeliavo. Dar lipome į vikingų laivą, o tuomet atsiraitoję  rankoves puolėme lipinti ir kepti paplotėlius, kurių receptas skaičiuoja jau antrą tūkstantį metų. Vaikai su malonumu ėmėsi kepėjų darbo. O užkandus, dar ir pasakojimų apie kuršių bei vikingų laikus klausėmės, jų papuošalus, net juos matavomės, tuometinius žaidimus apžiūrėjome.

Ačiū, edukatorei Editai! Iki Dreverna, laukia nauji nuotykiai!

Tautinių kultūrų centro stovykla, skirta tautinių bendruomenių vaikams, organizuojama jau trečius metus iš eilės. Stovyklą finansuoja – Klaipėdos miesto savivaldybė.