Vokiško kino popietės

Tęsiant Vokiečių kultūros dienas Klaipėdoje vokiečių bendrija nuo spalio 5 d. organizavo vokiško kino popietes miesto gyventojams ir svečiams. Kino seansai vyko Simono Dacho namuose (Jūros g. 7).

Spalio 5 ir 9 dienomis buvo demonstruojamas filmas „Didžioji svajonė“ (Vokietija, 2011 m. rež. Sebastianas Grobleris). Šis filmas remiasi tikra mokytojo ir futbolo pionieriaus Konrado Kocho istorija apie futbolo sporto šakos ištakas Vokietijoje. Jame pasakojama apie klasę, kurios mokinius naujasis mokytojas užkrečia savo aistra futbolui, taip paversdamas juos tvirta ir vieninga komanda. Ši istorija grąžino žiūrovą į epochą, kurios metu mokyklose dar viešpatavo „disciplina ir drausmė“, o futbolas žiniasklaidoje buvo apibūdinamas kaip „angliška liga“.

Spalio 9 d. filmo peržiūrai į Simono Dacho namus atvyko Klaipėdos Hermano Zudermano gimnazijos moksleiviai. Simono Dacho namų projektų vadovė Rasa Miuller pristatė filmo siužetą.

Seanso metu visi atidžiai ir susikaupę žiūrėjo filmą, kuris, kaip sakė R. Miuller, sulaukė didelio populiarumo tarp jaunimo. O po peržiūros visi tikrai žinojo atsakymą į klausimą „Kokia šalis yra vadinama futbolo tėvyne?“.

Vokiečių kultūros dienas palaiko ir remia Tautinių mažumų departamentas prie LR Vyriausybės, Goethe‘s institutas, Tautinių kultūrų centras prie Klaipėdos miesto savivaldybės.