„Meilė – tai ne imti, o duoti. Kodėl? O kodėl mes čia?“ – tokiu paslaptingu anonsu afišoje žiūrovai buvo kviečiami į muzikos ir literatūros vakarą Tautinių kultūrų centre (TKC).

Sausio 21 d. TKC salėje karaliavo mūzos ir apie meilę buvo kalbama, dainuojama, apie meilę skaitomos eilės ir prozos ištraukos. Apie meilę visokią: meilę artimui, meilę sau, meilę vaikams ar net augintiniams – savo ištraukoje skaitė jaunoji rašytoja Anastasija Jeršova. Savo naujais kūriniais dalinosi ir kiti Klaipėdos literatų klubo „Aplinka“ nariai: poeziją skaitė Georgij Rajenkov, Regina Kanajeva, proza dalinosi Natalija Lajauskienė ir kiti kūrėjai. Beje, dėl pandemijos didžioji dalis atlikėjų dalyvavo renginyje „virtualiai“ – atsiuntę savo muzikinius pasirodymus, ar poezijos įrašus.

Nemaža vakaro dalis buvo dedikuota neseniai anapilin išėjusiam klubo nariui, poetui Jurijui Nikiforovui. Prieš skaitant savo kūrinius, visi pirmiausia deklamavo J.Nikiforovo eiles ir taip išreiškė pagarbą kolegai.

Tokių susitikimų metu nepraleidžiama progos pristatyti ir savo naujai išleistas knygas. Renginio organizatorė ir vedančioji Tatjana Černych pasidžiaugė, kad klubas jau yra sukaupęs nemažą biblioteką bei išreiškė viltį, kad galbūt kada nors atsiras ir galimybė knygas eksponuoti. Didžiausia klubo svajonė, išdavė „Aplinka“ prezidento pavaduotoja T.Černych – įkurti kavinę, literatų svetainę, kur kiekvienas užėjęs galėtų laisvai deklamuoti savo eiles ar skaityti kitus savo kūrinius.

Kad meniškų sielų Klaipėdoje netrūksta įrodo ir ilgametis literatų klubas „Aplinka“, skaičiuojantis ne vieną dešimtmetį. Šiandien klubas vienija apie 30 narių, tačiau labai tikimąsi, kad gretas papildys dar daugiau jaunųjų kūrėjų. T.Černych prasitarė apie kartu su rusų kalbos mokytojų metodininkų asociacija inicijuojamą jaunųjų talentų paiešką – „Geriausio kūrinio“ rusų kalba konkursą.