„Tausojame vokiškąsias tradicijas, bet įsileidžiame ir lietuviškąsias“, – taip naujos vokiečių kultūros asociacijos pirmininkas Heiko Roland Kressin apibūdino šios bendruomenės narių velykinius pasibuvimus Klaipėdos Tautinių kultūrų centre.

Ši bendruomenė susibūrė visai neseniai bei aktyviai pildosi naujais nariais. Kaip pasakojo asociacijos pirmininkas jų veiklos tiksluose ne tik suburti ir pabendrauti, švęsti nacionalines šventes, dalintis vokiškomis tradicijomis, bet ir praktiniai patarimai bei reali pagalba tiems, kurie iš Vokietijos atvyksta ir kuriasi čia, Lietuvoje, Klaipėdos krašte.

Paklausti apie vokiškąsias tradicijas, bendruomenės nariai noriai dalinasi žiniomis. Tai ir margučių medis, ir ėriuko formos pyragas bei, žinoma, zuikis ir šokoladiniai kiaušiniai. Ši tradicija nepamiršta ir šįkart – vaikams entuziastingai ieškojo velykinių kiaušinių, o dar prieš Velykas vykusiame užsiėmime ir vaikai, ir suaugę noriai įsitraukė į kiaušinių marginimo žaidimą, apžiūrinėjo tikrų kiaušinių ekspoziciją nuo stručio iki putpelės kiaušinio.

„Va dar kuo skiriasi mūsų velykinė tradicija“, – pusiau juokais, pusiau rimtai dėstė vokiečių kultūros asociacijos pirmininkas Heiko, – „lietuviai daužo kiaušinį į kiaušinį, o vokiečiai – kiaušinį į kaktą“.