Klaipėdos Tautinių kultūrų centre eksponuojama ypatinga paroda. „Daugiatautė Lietuva“-  tai paroda į kurią surinkti mūsų šalyje gyvenančių ir kuriančių įvairių tautybių menininkų darbai.

Įdomu tai, kad šis projektas ir gimė mūsų centre, o kuruoti šią idėją apsiėmė menininkas Valerijus Serioginas.

„Paroda atspindi daugiatautį Lietuvos veidą ir, galimai, parodo ne tik autorių kūrybą, bet per kūrinius atspindėtą tautinį identitetą“, — sakė parodos kuratorius V.Serioginas.

Parodoje eksponuojami skirtingos tematikos ir skirtinga technika atlikti darbai, tačiau V.Serioginas pasakojo, kad visi jie priklauso vaizduojamajam realizmui. Tai, esą, buvo jo pasirinkimo prioritetas. Taip pat rinktasi, kad darbus pristatytų skirtingų tautybių kūrėjai, dirbantys įvairiuose Lietuvos miestuose. Ir nors visų tautybių, kurių Lietuvoje priskaičiuojama net 144, reprezentuoti nepavyko, dėl savaime suprantama erdvių ir išteklių ribų, džiaugtasi parodoje pristatytais uzbekų, kazachų, vokiečių, armėnų, žydų, rusų, ukrainiečių, baltarusių, lenkų darbais.

Paroda jau apvažiavo daugelį Lietuvos miestų. V.Serioginas džiaugiasi, kad paroda sulaukė teigiamų įvertinimų tiek iš profesionalų, tiek iš paprastų lankytojų.

Kviesdamas aplankyti parodą, V.Serioginas sako, kad kiekvienas paveikslas parodoje yra savitas, savitas ne tik jame esantis vaidas, bet savitas ir tuo, kad kiekvienas darbas yra autoriaus sielos atspindys.

Paroda „Daugiatautė Lietuva“ bus eksponuojama Klaipėdos Tautinių kultūrų centro salėje iki liepos mėn. pabaigos.

Fotografijos – Leonido Sobolevo, KTKC