Tradiciškai, Klaipėdos regiono azerbaidžaniečių draugija „Azeris“, sukvietė į azerbaidžaniečių kultūros renginį, šįkart itin nutviekstą saulės ir šilumos, nes spalvingų Rovshano Nuro paveikslų dėka, visi tarsi buvome perkelti į saulėtąjį Azerbaidžaną.

R.Nuras — azerbaidžanietis, dailininkas jau 17 metų gyvenantis ir kuriantis Taline, Estijoje į Klaipėdą atvežė savo paveikslus, kuriuose azerbaidžanietiški motyvai, Azerbaidžano peizažai. Paklaustas, kodėl pasirinko gyventi Estijoje, dailininkas emigracijos nesureikšmina ir sako, kad jam visur gerai, kur supa draugai ir jauki aplinka, o Taline jam labai patiko.

„Visi sako šalta, bet kai mato mano paveikslus, sako — labai daug saulės. Aš net kai tapau Taliną, tapau jį saulėtą. Nes saulė — manyje. Net kai aplink šaltis ir sniegas, bet šiluma vis tiek laikosi viduje. Aš tapau iš natūros, impresionizmo stiliumi – matau, jaučiu ir perteikiu. Mano emocija, nuotaika, taip pat telpa į paveikslą. Dažnai keliauju, dažai visada su manimi, tapau. O Baku – mano širdyje.

Į bendruomenės vakarą susibūrė daug azerbaidžaniečių, tokių kaip R.Nuras, kurių širdyse – Baku ir Azerbaidžanas. Todėl tą vakarą ir skambėjo azerbaidžanietiška muzika – azerbaidžanietišku instrumentu, taru grojo bendruomenės narys Rafailas Rasulovas, muzikavo sekmadieninės mokyklos auklėtiniai, azerbaidžanietiškus šokius susirinkusiems dovanojo šokių studija „Meliha“ iš Šiaulių, buvo ragaujamos azerbaidžanietiškos vaišės. Bendruomenės narius sveikino Klaipėdos regiono azerbaidžaniečių draugijos „Azeris“ pirmininkas Aliaga Mamedovas.  Bendruomenės aktyvumu pasidžiaugė į renginį užsukosi seimo narė Ligita Girskienė, sėkmės veikloje linkėjo kitų tautinių bendruomenių pirmininkai, už asmeninį indėlį į bendruomenės veiklą, Tautinių kultūrų centro vardu dėkojo vadybininkė Ilona Kabošytė.

Beje, „Azerio“ bendruomenės į Klaipėdą pakviestas dailininkas R.Nuras žada, kad jo kūryboje atsiras ir klaipėdietiškų peizažų.

Fotografijos – Leonido Sobolevo