Tautinių kultūrų centre tęsiasi Lietuvių kalbos dienoms skirti renginiai – jungiamės prie  Valstybinės lietuvių kalbos komisijos iniciatyvos švęsti kalbą kartu. Šįkart į savotišką egzaminą rinkosi lietuvių kalbos mokymų mūsų centre dalyviai. Kartu su lietuvių k. mokytoja Veronika Kibickiene ieškota informacijos apie lietuvių k. istoriją, ypatumus, rengti tekstai, ruoštas nemenkas lietuvių kalbos pristatymas: kur pirmą kartą buvo išspausdinta lietuviška abėcėlė, kuri lietuviška raidė jauniausia, o kuri lietuviškiausia. Kas tokie buvo knygnešiai, kad lietuvių kalba buvo valstybine. Tačiau parengti tekstus yra viena, o kalbėti prieš visus lietuviškai — yra visai kas kita. Juolab, kad kai kuriems tai buvo tikra premjera. Tad ir jaudinosi mokymų lankytojai kaip prieš tikrą egzaminą.

„Labai džiaugiuosi ir didžiuojuosi jumis, kad mokotės lietuvių kalbos, kuri tikrai nėra lengva“, — renginį pasveikino Tautinių kultūrų centro direktorė Jelena Butkevičienė.

„Pas mane mokosi skirtingi mokiniai – arba šaunuoliai, arba pirmūnai“, — palaikymo mokymų dalyviams negailėjo V. Kibickienė.

Šiuo metu Lietuvių kalbos kursus Tautinių kultūrų centre lanko 75 kitataučiai. Daugiausiai tai ukrainiečiai, baltarusiai.

Beje, į lietuvių k. renginį atskubėjo ne tik esami, bet ir buvę mokymų Tautinių kultūrų centre lankytojai. V. Kibickienė pasakojo, kad neretai sulaukianti prašymų, užsukti į užsiėmimus, kad būtų galima pabendrauti lietuviškai.

Renginyje skambėjo ne tik lietuviškos kalbos, bet liejosi ir lietuviškos dainos. Renginio dalyviams melodingus tekstus dovanojo Kretingos raj. kultūros centro Kūlupėnų skyriaus vokalinis duetas Jovita Rimkuvienė ir Alma Daškevičienė.

„Kitą kartą ne tik lietuviškai kalbėsime, bet ir dainuosime lietuviškai“, — naują užduotį lietuvių k. mokymų dalyviams uždavė mokytoja V. Kibickienė.