Lietuvių kalbos kursams jau beveik besibaigiant, „kursantai“, kaip juos meiliai vadina mokytoja Veronika Kibickienė, sulaukia ne tik pagyrimų, bet ir patikrinimų – įvairių testų, net rašinėlių ir diktantų. Tad darbas Klaipėdos Tautinių kultūrų centro organizuojamuose kursuose — virte verda.

Patys besimokantys džiaugiasi, kad jie jau daugiau supranta lietuviškai, žino daugiau žodžių, nes kasdien stengiasi turtinti savo žodyną. O mokytoja jiems padeda pasitelkdama įvairius ir garso, ir vaizdo įrašus, pratybas ir kitas kūrybines užduotis.

Lietuvių kalbos Tautinių kultūrų centre mokosi daugiausiai ukrainiečiai ir baltarusiai, kurie į mūsų šalį atvyko palyginus neseniai.

„ Šie žmonės tikrai stengiasi, yra motyvuoti, supranta kaip svarbu mokėti valstybinę kalbą ir yra dėkingi už suteiktą nemokamą galimybę mokytis lietuvių kalbos“ – sako KTKC direktorė Jelena Butkevičienė, savu ruožtu, pasidžiaugusi, kad centras gali suteikti tokią galimybę, nes pagal integracinius procesus skatinančius projektus, lietuvių kalbos mokymo organizavimas finansuojamas Tautinių mažumų departamento prie LR vyriausybės ir Valstybinės lietuvių kalbos komisijos bei Klaipėdos miesto savivaldybės lėšomis.