Trečioji diena – kupina atradimų, nes vaikai dalinasi savo talentais ir demonstruoja pomėgius.

Džiaugiamės, kad dirbame su labai talentingais ir išradingais vaikais. Į paskelbtą talentų dieną, vaikai pažiūrėjo labai rimtai – netrūko muzikinių pasirodymų – kas grojo dūdelėmis, kas pianinu ar smuiku. Turime savo būryje ir šokėjų, kurios pademonstravo savo kompoziciją, pagal eurovizinę dainą „Luktelk“, turime ir darbštuolių, kurios pina, veria nuostabius aksesuarus. Vaikai išgirdo ir kitų kalbų – žydišką pasisveikinimą ir net japonišką dainą, abejingų nepaliko gyvūnų balsų pamėgdžiojimo šou – ir plojom, ir kvatojom.

O tuomet jau ėmėmės ir linksmų, draugiškai lietuvių kalbą užduočių ir net rungčių. Tuomet dar laukė švyturių dirbtuvės, kol viena vaikų grupė su edukatore Marina Filičeva gamino švyturius iš modelino, kiti vaikai ėmėsi ypatingos misijos – kūrė lietuviškos trispalvės švyturį.

O kad nebūtų per mažai, dar nukeliavome ir į Melnragę. Tada įbridę matavome jūros vandens temperatūrą, gaivinomės ledais ir nuo kaitrios saulės užsukome pasislėpti į Melnragės biblioteką. Bibliotekoje buvome labai maloniau sutikti, supažindinti su bibliotekininko darbu ir edukuoti. Dabar žinome daug apie burlaivius!